Orzech

Jest 1 produkt.

Pokazano 1-1 z 1 pozycji

Syrop barmański ORZECH – uzupełnienie drinków, napojów i deserów

Smak orzecha kojarzy się z jesienią, opadającymi liśćmi z drzew i uroczystym okresem świątecznym. To wówczas najpełniej dojrzewają orzechy włoskie i laskowe, które następnie zbiorowo spadają z drzew na ziemię. W orzechowym syropie barmańskim zamknięto dosadny smak tych jesiennych darów natury. Syrop znakomicie sprawdza się w kontekście komponowania rozgrzewających drinków, tworzenia smakowitych koktajli czy urozmaicania gorących napojów kawowych. Umiejętnie użyty napełnia nieoczywistym smakiem każdy deser, w którym orzechowe aromaty są mile widziane.

Syrop orzechowy o wyrazistym smaku

Niepodrabialny aromat orzechowy to znak rozpoznawczy syropu barmańskiego od Victoria's Cymes. Produkt wyróżnia się intensywnym aromatem dojrzałych orzechów. Po otwarciu butelki wydobywa się uwydatniony zapach orzechowy, który następnie przechodzi w lekko łagodniejsze nuty. Ze względu na uniwersalne zastosowanie syropu, jest polecany dla każdego, bez względu na stopień umiejętności barmańskich czy kulinarnych. Syrop posiada prosty i bezpieczny skład, pozbawiony sztucznych substancji konserwujących. Naturalnym zabezpieczeniem, wykorzystanym w toku produkcji, jest proces pasteryzacji, który zabezpiecza produkt na długie miesiące.

Niewątpliwą zaletą syropu orzechowego jest jego nieposkromiony i głęboki smak bardzo dojrzałych orzechów dopiero co wydobytych z łupin. Wystarczy niewielka porcja produktu, aby całkowicie zmienić smak drinka alkoholowego, czarnej kawy czy deseru. Niewielki dodatek syropu orzechowego zmienia znacząco parametry napoju mocno podbijając jego smak. Produkt może być łączony z produktami płynnymi, stałymi i o zmiennej konsystencji.

Aromatyczny syrop orzechowy do kawy i napojów gorących

Syrop barmański Victoria's to wyraźny aromat orzecha, zamknięty szczelnie w szklanej butelce z estetycznym wzornictwem. Jasnobrązowy kolor syropu naturalnie barwi koktajl, dodając mu bursztynowego uroku. Produkt przeznaczony jest do nieograniczonego zastosowania, zarówno w tworzeniu pysznych napojów orzeźwiających oraz rozgrzewających, jak i w ogólnie rozumianej gastronomii. Odrobina płynnego złota z niemal półlitrowej butelki dostarcza zmysłom niesamowitego aromatu orzechów, których obecność idealnie komponuje się napojami kawowymi.

Syrop orzechowy do kawy może być stosowany także na zimno, np. podczas tworzenia greckiej kawy frappe. Produkt jest bezpieczny do stosowania na gorąco, ciepło i zimno. Preferencyjnym miejscem przechowywania syropu po otwarciu jest lodówka. Chłodne miejsce magazynowania pozwoli na utrzymanie pełnego aromatu orzechowego przez długi czas. Aby cieszyć się znakomitym aromatem kawy orzechowej, wystarczy do 250 mililitrowego kubka zaaplikować ok. 25 gramów syropu (pół kieliszka). Objętość słodkiej cieczy można dowolnie modyfikować, zgodnie z indywidualnymi preferencjami smakowymi.

Syrop orzechowy do drinków alkoholowych i bezalkolowych

Z pomocą produktu można stworzyć pyszne Monte Shoty, drinki mleczno-orzechowe, i koktajle czekoladowe z nutką orzecha. Syrop barmański orzech nawiązuje znakomitą współpracę z wódką, nalewkami smakowymi i brandy. Z jego użyciem można tworzyć także bezalkoholowe alternatywy dla osób, które wolą drinki bez wkładki rozgrzewającej. Wśród drinkowych propozycji znajdują się takie pozycje, jak:

  • Monte Shot. Wódka orzechowa (30 ml) + syrop orzechowy Victoria's Cymes (kilka kropel) + mleczko skondensowane (20 ml).
  • Drink orzechowy. Wódka orzechowa (60 ml) + mleko 3,2% (120 ml) + syrop orzechowy Victoria's Cymes (20 ml) + obficie zasypać lodem.
  • Drink kawowy z brandy. Brandy (40 ml) + kawa (30 ml) + syrop orzechowy Victoria's Cymes (30 ml) + śmietanka (40 ml) + kostki lodu.

Syrop orzechowy do drinków nie zmienia diametralnie smaku napoju. Pozostawia pożądany aromat, dodając do niego nowych i nieoczywistych nut aromatycznych o zapachu orzecha. Stanowi zatem pożądane urozmaicenie dowolnego napoju, bez obawy, że gęsty syrop popsuje jego smak.

Syrop barmański orzech – do użytku profesjonalnego i amatorskiego

Produkt znakomicie sprawdzi się jako syrop orzechowy do drinków. Może być wykorzystywany w profesjonalnych drink-barach, gdzie pod okiem doświadczonych barmanów komponowane są pyszne napoje alkoholowe. Syrop znajduje swoje zastosowanie w każdej kuchni, nawet jeśli użytkownik nie zgłębił tajników wiedzy barmańskiej. Dawkowanie produktu jest niezwykle łatwe: wystarczy zastosować go w proporcji 1:10, gdzie jedna wartość syropu odpowiada 10 porcjom napoju. Nie trzeba posiadać perfekcyjnych zdolności barmańskich, aby wydobyć z syropu orzechowego to, co w nim najlepsze.

Produkt sprawdzi się także podczas przygotowywania deserów lodowych, ciast świątecznych czy tortów urodzinowych i weselnych. Odrobina smakowitego syropu urozmaica i przełamuje nudny smak śmietanki i biszkoptu. Syrop orzechowy jest nieodzownym dodatkiem do przygotowywania smakołyków w chłodnym okresie jesienno-zimowym. Choć smak orzecha kojarzy się głównie z końcówką roku, to syrop może być jednak wykorzystywany przez cały rok, będąc częścią orzeźwiających napojów, sporządzanych także na upalną porę.