Pina Colada

Pina Colada

Pragniesz poczuć smak egzotycznej wyspy? Kokos, ananas i jeden z najbardziej znamienitych alkoholi – to przepis na koktajl bogów, w którym odkryjesz tropikalne aromaty wprost ze słonecznych Karaibów.

Czas przygotowania: 5 minut

Porcje:1 porcja (450 ml)

Kalorie: 290kcal

Pina Coladę podaje się w szklankach koktajlowych typu hurricane, które mają zazwyczaj od 400 do 500 ml.

Składniki, które potrzebujesz do przygotowania Pina Colada:

·       30 ml białego rumu

·       20 ml syropu kokosowego VICTORIA’S

·       30 ml mleczka kokosowego

·       2 krążki świeżego ananasa

Sposób przygotowania:

1.   Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze elektrycznym wraz kruszonym lodem. Jeśli nie posiadasz blendera elektrycznego, możesz go zastąpić shakerem ręcznym.

2.   Blendujemy wszystko około 30 sekund i przelewamy do szkła wypełnionego lodem. Zblendowane mleczko kokosowe będzie przyjemnie puszyste i wytworzy delikatną konsystencję koktajlu.

3.   Na końcu dekorujemy drink cząstką świeżego ananasa.

Porada: Objętość lodu powinna być zbliżona do objętości szklanki tak, aby wypełniał on całą jej przestrzeń. Tylko wtedy lód nie będzie rozcieńczał koktajlu.

Polecane syropy

Komentarze

Napisz swoją opinię

Pina Colada

Pina Colada

Pragniesz poczuć smak egzotycznej wyspy? Kokos, ananas i jeden z najbardziej znamienitych alkoholi – to przepis na koktajl bogów, w którym odkryjesz tropikalne aromaty wprost ze słonecznych Karaibów.

Czas przygotowania: 5 minut

Porcje:1 porcja (450 ml)

Kalorie: 290kcal

Pina Coladę podaje się w szklankach koktajlowych typu hurricane, które mają zazwyczaj od 400 do 500 ml.

Składniki, które potrzebujesz do przygotowania Pina Colada:

·       30 ml białego rumu

·       20 ml syropu kokosowego VICTORIA’S

·       30 ml mleczka kokosowego

·       2 krążki świeżego ananasa

Sposób przygotowania:

1.   Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze elektrycznym wraz kruszonym lodem. Jeśli nie posiadasz blendera elektrycznego, możesz go zastąpić shakerem ręcznym.

2.   Blendujemy wszystko około 30 sekund i przelewamy do szkła wypełnionego lodem. Zblendowane mleczko kokosowe będzie przyjemnie puszyste i wytworzy delikatną konsystencję koktajlu.

3.   Na końcu dekorujemy drink cząstką świeżego ananasa.

Porada: Objętość lodu powinna być zbliżona do objętości szklanki tak, aby wypełniał on całą jej przestrzeń. Tylko wtedy lód nie będzie rozcieńczał koktajlu.

Napisz swoją opinię