Pina Colada

Ocana Ocana:

0 1 2 3 4
0/5

Zobacz oceny
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Dodaj opinię Zobacz opinie Zobacz opinie

Pina Colada

Pragniesz poczuć smak egzotycznej wyspy? Kokos, ananas i jeden z najbardziej znamienitych alkoholi – to przepis na koktajl bogów, w którym odkryjesz tropikalne aromaty wprost ze słonecznych Karaibów.

Czas przygotowania: 5 minut

Porcje:1 porcja (450 ml)

Kalorie: 290kcal

Pina Coladę podaje się w szklankach koktajlowych typu hurricane, które mają zazwyczaj od 400 do 500 ml.

Składniki, które potrzebujesz do przygotowania Pina Colada:

·       30 ml białego rumu

·       20 ml syropu kokosowego VICTORIA’S

·       30 ml mleczka kokosowego

·       2 krążki świeżego ananasa

Sposób przygotowania:

1.   Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze elektrycznym wraz kruszonym lodem. Jeśli nie posiadasz blendera elektrycznego, możesz go zastąpić shakerem ręcznym.

2.   Blendujemy wszystko około 30 sekund i przelewamy do szkła wypełnionego lodem. Zblendowane mleczko kokosowe będzie przyjemnie puszyste i wytworzy delikatną konsystencję koktajlu.

3.   Na końcu dekorujemy drink cząstką świeżego ananasa.

Porada: Objętość lodu powinna być zbliżona do objętości szklanki tak, aby wypełniał on całą jej przestrzeń. Tylko wtedy lód nie będzie rozcieńczał koktajlu.

Polecane syropy