

Pina Colada
Pina Colada
Pragniesz poczuć smak egzotycznej wyspy? Kokos, ananas i jeden z najbardziej znamienitych alkoholi – to przepis na koktajl bogów, w którym odkryjesz tropikalne aromaty wprost ze słonecznych Karaibów.
Czas przygotowania: 5 minut
Porcje:1 porcja (450 ml)
Kalorie: 290kcal
Pina Coladę podaje się w szklankach koktajlowych typu hurricane, które mają zazwyczaj od 400 do 500 ml.
Składniki, które potrzebujesz do przygotowania Pina Colada:
· 30 ml białego rumu
· 20 ml syropu kokosowego VICTORIA’S
· 30 ml mleczka kokosowego
· 2 krążki świeżego ananasa
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze elektrycznym wraz kruszonym lodem. Jeśli nie posiadasz blendera elektrycznego, możesz go zastąpić shakerem ręcznym.
2. Blendujemy wszystko około 30 sekund i przelewamy do szkła wypełnionego lodem. Zblendowane mleczko kokosowe będzie przyjemnie puszyste i wytworzy delikatną konsystencję koktajlu.
3. Na końcu dekorujemy drink cząstką świeżego ananasa.
Porada: Objętość lodu powinna być zbliżona do objętości szklanki tak, aby wypełniał on całą jej przestrzeń. Tylko wtedy lód nie będzie rozcieńczał koktajlu.
Polecane syropy