

Gingerbread Bellini
Gingerbread Bellini
Zimowy czas, kominek i choinka – brakuje wyłącznie pysznego lekkiego drinka, który umili ten wyjątkowy czas. Któż nie lubi pierników? Tym razem możemy je wykorzystać w przyrządzeniu doskonałego drinka na bazie Prosecco. Wypróbuj przepis i oczaruj swoich świątecznych gości!
Czas przygotowania: 4 minuty
Porcje:1 porcja (200 ml)
Kalorie: ok 290kcal
Drink Gingerbread Bellini podaje się w kieliszkach do koktajlu lub szampana.
Składniki:
· 1 łyżeczka soku z cytryny
· 1 łyżka syropu z imbiru
· 50 ml syropu Victoria’s o smaku orzechowym
· 350 ml prosecco
· Piernik do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Zmieszaj wszystkie składniki w szkle barmańskim.
2. Wlej miksturę do schłodzonego wcześniej kieliszka.
3. Udekoruj kieliszek piernikiem.
Porada: Sok z cytryny możesz zastąpić sokiem z limonki.
Polecane syropy