Gingerbread Bellini

Ocana Ocana:

0 1 2 3 4
0/5

Zobacz oceny
0 1 2 3 4 0
0 1 2 3 0 0
0 1 2 0 1 0
0 1 0 1 2 0
0 0 1 2 3 0

  Dodaj opinię Zobacz opinie Zobacz opinie

Gingerbread Bellini

Zimowy czas, kominek i choinka – brakuje wyłącznie pysznego lekkiego drinka, który umili ten wyjątkowy czas. Któż nie lubi pierników? Tym razem możemy je wykorzystać w przyrządzeniu doskonałego drinka na bazie Prosecco. Wypróbuj przepis i oczaruj swoich świątecznych gości!

Czas przygotowania: 4 minuty

Porcje:1 porcja (200 ml)

Kalorie: ok 290kcal

Drink Gingerbread Bellini podaje się w kieliszkach do koktajlu lub szampana.

Składniki:

·        1 łyżeczka soku z cytryny

·        1 łyżka syropu z imbiru

·        50 ml syropu Victoria’s o smaku orzechowym

·        350 ml prosecco

·        Piernik do dekoracji

Sposób przygotowania:

1.    Zmieszaj wszystkie składniki w szkle barmańskim.

2.    Wlej miksturę do schłodzonego wcześniej kieliszka.

3.    Udekoruj kieliszek piernikiem.

Porada: Sok z cytryny możesz zastąpić sokiem z limonki.

Polecane syropy