PINA COLADA

PINA COLADA

Kategorie

PRZEPIS NA DRINK:

PINA COLADA

Pina Colada

Pragniesz poczuć smak egzotycznej wyspy? Kokos, ananas i jeden z najbardziej znamienitych alkoholi – to przepis na koktajl bogów, w którym odkryjesz tropikalne aromaty wprost ze słonecznych Karaibów.

Czas przygotowania: 5 minut

Porcje:1 porcja (450 ml)

Kalorie: 290kcal

Pina Coladę podaje się w szklankach koktajlowych typu hurricane, które mają zazwyczaj od 400 do 500 ml.

Składniki, które potrzebujesz do przygotowania Pina Colada:

  • 30 ml białego rumu
  • 20 ml syropu kokosowego VICTORIA’S
  • 30 ml mleczka kokosowego
  • 2 krążki świeżego ananasa

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze elektrycznym wraz kruszonym lodem. Jeśli nie posiadasz blendera elektrycznego, możesz go zastąpić shakerem ręcznym.
  2. Blendujemy wszystko około 30 sekund i przelewamy do szkła wypełnionego lodem. Zblendowane mleczko kokosowe będzie przyjemnie puszyste i wytworzy delikatną konsystencję koktajlu.
  3. Na końcu dekorujemy drink cząstką świeżego ananasa.

Porada: Objętość lodu powinna być zbliżona do objętości szklanki tak, aby wypełniał on całą jej przestrzeń. Tylko wtedy lód nie będzie rozcieńczał koktajlu.