Pragniesz poczuć smak egzotycznej wyspy? Kokos, ananas i jeden z najbardziej znamienitych alkoholi – to przepis na koktajl bogów, w którym odkryjesz tropikalne aromaty wprost ze słonecznych Karaibów.
Czas przygotowania: 5 minut
Porcje:1 porcja (450 ml)
Kalorie: 290kcal
Pina Coladę podaje się w szklankach koktajlowych typu hurricane, które mają zazwyczaj od 400 do 500 ml.
Składniki, które potrzebujesz do przygotowania Pina Colada:
30 ml białego rumu
20 ml syropu kokosowego VICTORIA’S
30 ml mleczka kokosowego
2 krążki świeżego ananasa
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze elektrycznym wraz kruszonym lodem. Jeśli nie posiadasz blendera elektrycznego, możesz go zastąpić shakerem ręcznym.
Blendujemy wszystko około 30 sekund i przelewamy do szkła wypełnionego lodem. Zblendowane mleczko kokosowe będzie przyjemnie puszyste i wytworzy delikatną konsystencję koktajlu.
Na końcu dekorujemy drink cząstką świeżego ananasa.
Porada: Objętość lodu powinna być zbliżona do objętości szklanki tak, aby wypełniał on całą jej przestrzeń. Tylko wtedy lód nie będzie rozcieńczał koktajlu.
Cookies
Obsługujemy pliki cookies. Jeśli uważasz, że to jest ok, po prostu kliknij "Akceptuj wszystko". Możesz też wybrać, jakie chcesz ciasteczka, klikając "Ustawienia".
Przeczytaj naszą politykę cookie